Šv. Kazimiero diena mokykloje

Kovo 4- ą dieną mokykloje sulaukėme garbingų svečių. Tai Šv. Kazimiero Ordino atstovai: D. Magistras Henrikas Armoška-Eismontas, Sofija Jonaitytė, Emilija Gaspariūnaitė-Taločkienė, Zita Čepulytė-Gražimonienė ir Linas Kapeikis, kuriems mūsų mokyklos bendruomenė dėkoja už bibliotekai dovanotas knygas, piešimo priemones ir kvietimus į Lietuvos Nacionalinį Operos ir baleto teatrą ( po spektaklio bus galima apžiūrėti teatro užkulisius).
Aštuntos klasės mokiniai kartu su mokytojomis R. Paplauskiene ir J. Kaščiukaite-Kutkiene paruošė programą. Pristatymo metu buvo pateikti įdomūs faktai iš Šv. Kazimiero gyvenimo, akcentuojami jo talentai bei pamaldumas.
Mokytojos V. Dzenkauskienė, L. Švarcienė ir R. Paplauskienė sugiedojo giesmę „Malda į šventą Kazimierą“.  Po linksmos viktorinos, kurią suorganizavo Šv. Kazimiero Ordino D. Magistras, mūsų mokyklos direktorius pakvietė visus į „Kaziuko mugę“.
Čia ir prasidėjo visos linksmybės!
Visi  mokiniai ruošėsi mugei: kas kepė pyragus, kas virė kompotus, kas suvėrė karolius. Jaunieji mokyklos muzikantai Adomas Rulinskas (4 kl.) ir  Jonas Aleknavičius (6 kl.) linksmino mugės dalyvius. Trečios klasės mokiniai kvietė visus dalyvauti loterijoje: „Imkit savo pinigėlius ir skubėkit pas trečiokėlius!“. Dosniausi buvo pirkėjai, nes nesiderėjo – pirko iš kiekvieno.

Po mugės visi linksmi grįžo namo.

Renginį organizavo neformaliojo ugdymo mokytoja Jurgita Kaščiukaitė-Kutkienė ir muzikos mokytoja Rasita Paplauskienė

Comments are closed.