Dailės ir technologijų pamokos netradicinėje aplinkoje

Birželio 5 d. mūsų mokyklos 6-9 klasių mokiniai, lydimi mokytojos V. Petkevič ir bendradarbiaudami su Vilniau r. Bezdonių Julijaus Slovackio gimnazijos mokiniais bei mokytoja E. Klimaševskaja, vyko į  pažintinę-edukacinę ekskursiją po Vilnių.

Kelionė prasidėjo nuo edukacinės ekskursijos po Vilniaus senamiestį, kur dalyvavome dailės pamokoje netradicinėje aplinkoje. Mokiniai gyvai susipažino su įvairaus stiliaus istorijos ir architektūros paminklais, tokiais kaip: Aušros Vartai, Katedra, Šv. Onos, Šv. Pranciškaus bei Bernardino bažnyčiomis. Aplankėme vietas kur gyveno ir studijavo lenkų bei lietuvių poetai J. Slovackis ir A. Mickevičius.

Po neilgos poilsio pertraukėlės Bernardinų sode nuvykome į Taikomosios dailės ir dizaino muziejų, kuriame vyko Dailės-technologijų netradicinė pamoka. Į šią pamoką buvo integruota Ugdymo karjerai programa – „Dizainerio ir parfumerio profesijos“. Pamokos metu apžiūrėjome parodą „Paryžiaus mados magai“, kurioje susipažinome su iškiliausių madų kūrėjų rūbų, aksesuarų ir kvepalų kolekcijomis. Mokiniai suprato koks yra ryšis tarp kvapų kultūros – spalvų ir kostiumo dizaino. Sekanti pamokos dalis buvo pati įdomiausia, tai edukacinė programa „Paryžietiška inspiracija“ – kvapas, spalva ir forma. Edukacinio užsiėmimo metu kiekvienas mokinys gavo progą pažaisti su kvapais, sukūrė kvepalus iš eterinių aliejų bei etiketę buteliukui, kuriuos po to galėjo pasilikti sau.

Dailės ir technologijų vyresn. mokytoja Violeta Petkevič

Comments are closed.