Šeimadienis

Svarbu, kad šeimos dažnai savęs klaustų ar jos gyvena iš meilės, dėl meilės ir meilėje. Konkrečiai tai reiškia aukojimąsi, atleidimą, kantrybę, savitarpio pagalbą, pagarbą. Kaip pagėrėtų šeimų gyvenimas jei kiekvieną dieną būtų naudojami trys paprasti žodžiai: „prašau“, „ačiū“, „atsiprašau“. (Popiežius Pranciškus)

Šeima svarbiausia visuomenės dalis. Šeima tai yra tie žmonės, kuriais mes pasitikime, kuriuos mylime, globojame, aplankome…tiesiog būname drauge…

Jau antrą kartą mūsų mokykla pakvietė mokyklos ir Bezdonių miestelio bendruomenę į Šeimadienio šventę.

Šventė prasidėjo Bezdonių ,,Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos salėje. Susirinkus gausiam būriui žiūrovų, mokyklos direktorius A. Baranauskas ir Mokyklos tarybos pirmininkė Ž. Čuividienė dėkojo Mokyklos tarybos narėms: J. Graužinienei, V. Rulinskienei bei gausiam tėvelių būriui už labai reikalingą mokyklai iniciatyvą – padėti įrengti vaikams lauko klasę, kur mokiniai galės mokytis gryname ore, stebėti gamtą, rengti įvairias edukacines veiklas.

O kokia gali būti pati mieliausia dovana tėveliams? Tai vaikų kūrybiškumas ir išmonė. Todėl antrų – dešimtų klasių mokiniai dovanojo savo šeimoms bendrą mokytojų ir mokinių spektaklį ,,Raganiukė“ pagal O. Proislerio knygą „Raganiukė“.

Po spektaklio visi susirinko mokyklos kieme, kur įsikūrė mokinių darbelių ir skanėstų mugė, kurioje kiekvienas galėjo įsigyti, mainyti bei parduoti savo rankų darbo gardėsių, kepinių bei kitokių suvenyrų. Vaikai, kaip visada, šauniai dalyvavo ir susirinkusieji galėjo pasimėgauti namine gira, pica, kibinais, sausainiais, pyragėliais, guminukų iešmeliais, balionais, loterija ​ir kitomis gėrybėmis.  Po mugės visi šventės dalyviai toliau džiaugsmingai draugavo ir bendravo mokyklos kieme, dalyvavo dailės edukacinėje programoje, kurią vedė R. Samari, rungėsi draugiškame futbolo turnyre, o mažieji nenustygdami linksminosi šokinėdami ant didžiulio pripučiamo batuto. Vakaro programą praturtino Vilniaus Vingio tunto vyresnieji skautai Adomas, Nojus ir Tarvilas su vadovu Arvydu, kurie įrengė šaudymo iš lankų kampelį, o tunto laužavedys br. Pumba (A. Vainonis) pravedė žaidimus prie vakaro laužo.

Šventės pabaigoje buvo apdovanoti futbolo varžybų nugalėtojai – tėčių komanda! Esame jiems dėkingi už draugišką žaidimą su vaikais! Išsidūkę stadione, ant batuto, tiesiog pievoje skaniai vaišinomės plovu bei labai gausiomis suneštinėmis vaišėmis. Dėkojame visiems, prisidėjusiems prie šventės organizavimo: mokytojams už nepakartojamą vaidinimą, vaikams už pasiruošimą ir dalyvavimą mugėje, varžybose bei kitose veiklose, tėveliams už gausų dalyvavimą ir pagalbą vaikams pasiruošiant mugei, mokyklos administracijai už paruoštas erdves veikloms ir kitus didelius ir mažus malonumus (batutą, cukraus vatą, spragėsius, plovą, vertingus prizus) bei galimybę vakaroti mokykloje iki saulės laidos.

 

Vilniaus r. Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos

Mokyklos taryba

Comments are closed.