Pamokos lauke

Šių metų gegužės 23 d. vyko tarptautinė diena „Pamokos lauke“. Tai yra akcija, vykdoma visame pasaulyje, prie kurios šiais metais prisijungė per 1,7 mln. mokinių iš daugiau nei 17 tūkstančių mokyklų. Tame tarpe ir mes.

Šią dieną vyko lietuvių – anglų kalbų integruota pamoka, kurios metu 5-8 klasių mokiniai aplankė Pūčkorių atodangą, vaikštinėjo pažintiniu taku. Susiskirstę į grupes, vaikai atliko jiems paruoštas užduotis. Mokiniai tyrinėjo bunkerį ir kūrė siaubo istorijas, ieškojo saulės laikrodžio ir domėjosi jo veikimo principu, kopė ant Pūčkorių piliakalnio ir ten kūrė padavimus.

Grįžę į mokyklą, ieškojo papildomos informacijos ir ruošė pristatymus anglų ir lietuvių kalbomis. Pasiruošę prezentacijas, mokiniai, kaip tikri jaunieji gidai, savo atradimus pristatė mokyklos administracijai.

Projektas buvo naudingas ir įdomus, jo metu mokiniai mokėsi dirbti komandose, tobulino viešojo kalbėjimo įgūdžius, rinko informaciją, ruošė viešąją kalbą, rengė pristatymus Power Point programa, sužinojo apie Belmonto pažintinio tako istorinius objektus, rinko vaizdinę medžiagą, prisiminė teorinę medžiagą ir kūrė padavimus, gebėjo pristatyti paukščius, gyvenančius Belmonto pažintiniame take,  taip pat išmoko naudotis modernia nuskaitymo programa.

,,Pamoka lauke“ mokiniams labai patiko!

 Pasižadėjome 2020 metais tyrinėti kitas įdomias Vilniaus vietoves.

Anglų kalbos mokytoja Judita Kuralavičiūtė,
lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja Žana Čuividienė

Comments are closed.