Ekskursija į tarptautinį Vilniaus oro uostą

2019 m. birželio 3 d. Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos 8-10 klasių mokiniai lydimi mokytojų M. Daškevičienės ir D. Kovalevskajos apsilankė tarptautiniame Vilniaus oro uoste.

Praėję saugumo patikrą, lydimi gidės Natalijos sėdome į autobusą ir vykome į lėktuvų techninės priežiūros angarą, apžiūrėti remontuojamų orlaivių. Vėliau pasukome į angarus, kur saugomi garsių pilotų-sportininkų Jurgio Kairio ir Rolando Pakso lėktuvai, privatūs lėktuvėliai, VGTU aviacijos instituto studentų mokymams skirti lėktuvai.

Po to aplankėme oro uosto funkcionaliąją priešgaisrinę gelbėjimo stotį. Čia ugniagesiai gelbėtojai supažindino mus su savo darbo specifika bei turima galinga gaisrų gesinimo technika. Visiems didžiulį įspūdį paliko beveik milijoną eurų kainavęs automobilis bei jo techninės galimybės.

Palinkėję ugniagesiams gelbėtojams gero darbo, vykome apžiūrėti ypatingų asmenų salės, iš kur į įvairias pasaulio šalis vyksta mūsų valstybės aukščiausieji pareigūnai, sporto ir meno žvaigždės.

Ekskursijos pabaigoje mus maloniai priėmė ir apie savo veiklą Pabaltijo šalyse papasakojo Turkijos aviakompanijos vadovai bei darbuotojai. Čia visi buvome pamaloninti mažomis dovanėlėmis.

Visos ekskursijos po oro uostą metu, išsamiai sužinojome apie jo istoriją bei technines charakteristikas.

Ekskursiją baigėme puikiomis vaišėmis jaukioje oro uosto kavinukėje. Už šią ekskursiją dėkojame Šv. Kazimiero ordino D. Magistrui Henrikui  Armoškai –  Eismontui.

Istorijos vyresn. mokytoja Milda Daškevičienė,
matematikos ir informatikos mokytoja Diana Kovalevskaja

Comments are closed.