Paukščiai sugrįžta namo

Nemenčinės miškų urėdijos urėdo Eligijaus Ryškaus dėka mūsų mokyklos mokiniai  kovo 23 d. dalyvavo paukščių sutiktuvėse. Paukščių sutiktuvių tradiciją daugiau kaip prieš 90 metų pradėjo vienas žymiausių Lietuvos gamtininkų – profesorius Tadas Ivanauskas. „Ši graži tradicija – tai ne tik būdas pasirūpinti sparnuočiais, bet ir proga pabūti gamtoje su jaunaisiais miško bičiuliais. Dalyvaudami šioje ir panašiose šventėse vaikai auga jautrūs aplinkai, gamtai ir gyvūnams. Labai svarbu, kad jaunoji karta suprastų gamtos, miško, gyvūnų svarbą ir juos saugotų“, – sakė šventės globėjas aplinkos ministras K. Trečiokas.

Šiemet inkilų kėlimo šventė organizuojama minint Pasaulinę miškų dieną. Inkilai buvo keliami visai netoli mūsų mokyklos Arvydų miške, kur 2010 metais buvo pradėtas sodinti memorialinis miškas, Žalgirio mūšio 600 metų sukakčiai įamžinti. Šio miško sodinime,  kartu su moksleiviais, iš visos Lietuvos dalyvavo ir mūsų mokyklos skautai. Iš 7 tūkstančių eglaičių ir berželių tuomet buvo suformuotas didžiausias užrašas ,,Žalgiris 600“.

Šventėje, kartu su aplinkos ministru K. Trečioku, Nemenčinės urėdijos miškininkais, dalyvavo  ne tik mūsų mokyklos mokiniai, bet ir Nemenčinės socialinių globos namų auklėtiniai  bei darželinukai iš Vilniaus Jolitos darželio.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Leonora Rymkevičienė

Comments are closed.