Išvyka į Vilnių

     Bezdonių ,,Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos  5–7 klasių mokiniai, kartu su 5-6 klasės vadove  Žana Čuividiene ir tikybos mokytoja Gražina Pirmaitiene, 2016 m. spalio 19 d.  išvyko į Vilnių. Kelionės tikslas – aplankyti  Bernardinų bažnyčios ansamblį bei gyvūnų prieglaudą  „Lesė“.

     Kelionės pradžioje mokiniai aplankė  Bernardinų architektūrinį ansamblį – gotikinės Bernardinų bažnyčios interjerą su freskomis, pasakojančiomis apie Bernardinų vienuolių gyvenimą. Nusileidę į paslaptingus požemius, visi sužinojo,  kaip čia buvo laidojami broliai bernardinai, o pasikėlę į Bernardinų bažnyčios palėpę, pasigrožėjo nuostabia Vilniaus panorama.

     Kelionės tęsinys –  Naujosios Vilnios  LGGD,  gyvūnų prieglauda „Lesė“. Pirmieji prieglaudoje mokinius garsiu lojimu pasitiko šunys. Prieglaudos darbuotojas padėkojo už atvežtą šunims maistą ir aprodė patalpas, papasakojo apie čia patenkančius gyvūnėlius. Mokiniai įdėmiai klausėsi  nelaimingų, benamiais tapusių gyvūnų  istorijų.  Vaikai noriai kalbino ir glostė šuniukus, su jais žaidė, širdyje suprasdami, jog gyvūnas, kaip ir kiekvienas iš mūsų, sugeba jausti ir meilę, ir skausmą.

Tikybos vyresn. mokytoja Gražina Pirmaitienė

Comments are closed.